Περιπατητικά μονοπάτια

Ξεκινώντας από το Amanitis Caesarea – Αμανίτης του Καίσαρος, εξερευνήστε την πανέμορφη φύση στο Μαυροβούνι και τον Κίσσαβο.

Τα περιπατητικά μονοπάτια, χαραγμένα εκατοντάδες χρόνια πριν από τους κατοίκους του Αγιόκαμπου, της Σκήτης, Μελιβοίας και Σκλήθρου, είναι σήμερα διαμορφωμένα και σηματοδοτημένα και προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους φυσιολάτρες.

Η διαδρομή τους μια τέρψη όλων των αισθήσεων, μια υπόμνηση του πόσο επείγουσα ανάγκη  υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε αυτοί οι πανέμορφοι τόποι να υπάρχουν και για τις επόμενες γενεές.

Μονοπάτι Σκήτης

Μονοπάτι Σκήτης:

Όμορφο μονοπάτι περιμετρικά του χωριού με καταπληκτική θέα. Μιάμιση έως δύο ώρες πορεία.

Μονοπάτι Μελιβοία - Βελίκα

Μονοπάτι Μελιβοία-Βελίκα:

2.30’ ώρες πορεία. Πανέμορφο μονοπάτι σηματοδοτημένο. Μετά την πρώτη μισή ώρα υπάρχει μικρός καταρράκτης με λιμνούλα.

Μονοπάτι Πολυδενδρίου

Μονοπάτι Πολυδενδρίου.

Το δάσος του Πολυδενδρίου βρίσκεται στο Μαυροβούνι και εκεί είναι το περίφημο πρώην βασιλικό κτήμα Πολυδενδρίου έκτασης 34.791 στρεμμάτων.
Είναι ένα από τα πιο οργανωμένα δάση της χώρας με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Οριοθετείται από δύο ρέματα, της «Μπουρμπουλήθρας» και του «Ρακοποτάμου», με το τελευταίο να είναι ιδανικό για Canyoning.
Η μοναδικής ομορφιάς βλάστηση και οι ήπιες γενικώς κλίσεις του εδάφους το καθιστούν ένα χώρο με μεγάλο ενδιαφέρον, που προσφέρεται για επισκέψεις αναψυχής, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και πλήθος δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία σε μονοπάτια και ποδηλατόδρομο.
Σε συνεργασία με της Trekking Hellas οργανώνεται πανέμορφη διαδρομή (Απρίλιο-Αύγουστο) στο Μαυροβούνι και καταλήγει στο Αιγαίο μέσα από πυκνή βλάστηση, φυσικές λίμνες και rappel σε καταρράκτες ύψους 8-37 μέτρων.
Στις πηγές του ρέματος, στη θέση «Βέλλα», το δάσος που είναι γεμάτο με δέντρα ελάτης, σχηματίζει ένα τοπίο που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Μονοπάτι Σκλήθρο-Ισιώματα-Γλυμμένη Μύλος

Μονοπάτι Σκλήθρο – Ισιώματα – Γλυμμένη Μύλος:

Το μονοπάτι ξεκινάει από τον οικισμό του Σκλήθρου και διερχόμενο από την θέση ” Ισιώματα” καταλήγει στη θέση ”Μεταλλείο”. Με συνολικό μήκος 5 χλμ. εκτείνεται και στο κοινοτικό δάσος Σκλήθρου.
Kατά μήκος του μονοπατιού και στις θέσεις ” Άγιοι Ταξιάρχες” και ”Προφήτης Ηλίας” υπάρχουν υποδομές ανάπαυσης και αναψυχής (τραπεζοπάγκοι, κιόσκια, παγκάκια, πέτρινες βρύσες)  για τους περιπατητές. Οι επισκέπτες μπορούν κατά τον περίπατο τους να απολαύσουν την πανέμορφη χλωρίδα του Κισσάβου.

Για πιο αναλυτική περιγραφή όλων των πεζοπορικών διαδρομών μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις: