Πως θα έρθετε

Η πρόσβαση στο “Αμανίτης του Καίσαρος” είναι πολύ εύκολη και η διαδρομή απολαυστική. Θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά, αφότου εγκαταλείψετε την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας.
Όσοι λοιπόν έρχεστε από Αθήνα θα πρέπει να στρίψετε στην έξοδο Νο2 προς Λάρισα-Αγιά. Όσοι έρχεστε από Θεσσαλονίκη στρίβετε στην έξοδο Νο 3.

Ακολουθείτε εν συνεχεία τις πινακίδες προς Αγιά και Παράλια του νομού Λάρισας, και σε 20 λεπτά περίπου θα φτάσετε στην Αγιά, την μεγαλύτερη κωμόπολη της περιοχής.
Από εκεί, είτε περάσετε μέσα από την κωμόπολη είτε την παρακάμψετε από τον περιφερειακό, κατευθύνεστε προς Αγιόκαμπο, και στο σημείο όπου ο δρόμος διχάζεται, ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο προς Ποταμιά-Σκήτη.
Η διαδρομή είναι μαγευτική, πνιγμένη μέσα στο πράσινο, και η θέα καταπληκτική. Πριν αρχίσετε να ανηφορίζετε, θα δείτε δεξιά σας το γεφύρι του Αλλαμάνου,  που κτίσθηκε το 1858 με δωρεά του γιατρού Αλλαμάνου.
Σε 10 λεπτά περίπου θα μπείτε στην Σκήτη.
Εκεί, στον διχασμό του δρόμου όπου υπάρχει η όμορφη ταμπέλα μας, εσείς ακολουθείτε την κατεύθυνση ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ. Εν συνεχεία ευθεία, αγνοώντας όλους τους παράδρομους στα αριστερά σας. Αφού λοιπόν περάσετε και το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, θα φτάσετε στην άκρη του χωριού. Ακολουθώντας τη σήμανση κατεβαίνετε τον τσιμεντοστρωμένο δρόμο και εισέρχεστε στον κατάλυμα μας, όπου θα σας υποδεχτούμε με ένα γλυκό χαμόγελο.

«Καλώς  ορίσατε!!»

Ξενώνας Αμανίτης του Καίσαρος

Εναλλακτική Διαδρομή από Βόρεια Ελλάδα

Όσοι έρχονται από Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα απο τον αυτοκινητόδρομο μπορείτε να βγείτε στην έξοδο για Πλαταμώνα και ακολουθήστε τη σήμανση για παράλια Λάρισας. Μόλις περάσετε τη γέφυρα του Πηνειού και πριν τα Τέμπη, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή που δείχνει η ταμπέλα αριστερά σας προς ΣΤΟΜΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ.

Μετά μια μαγευτική διαδρομή στους πρόποδες του Κισσάβου με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, θα φτάσετε στον Αγιόκαμπο. Θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς  ΛΑΡΙΣΑ και μετά  προς ΣΚΗΤΗ και θα μπείτε στο χωριό.

Εκεί, στον διχασμό του δρόμου όπου υπάρχει η όμορφη ταμπέλα μας, εσείς ακολουθείτε την κατεύθυνση ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ και εν συνεχεία ευθεία, αγνοώντας όλους τους παραδρόμους στα αριστερά σας, σύμφωνα και με τις πινακίδες μας.

Αφού λοιπόν περάσετε και το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, θα φτάσετε στην άκρη του χωριού. Ακολουθώντας τη σήμανση κατεβαίνετε τον τσιμεντοστρωμένο δρόμο και εισέρχεστε στον κατάλυμα μας, όπου θα σας υποδεχτούμε με ένα γλυκό χαμόγελο.

«Καλώς  ορίσατε!!»